Faire un cv vidéo

3 tips om te slagen in een uitgesteld video-interview?

Iedereen weet van face-to-face-interviews of Skype-interviews, maar steeds meer bedrijven wenden zich tot uitgestelde interviews om de ideale kandidaat te vinden. Maar wat is een uitgesteld interview? Het principe is vrij eenvoudig.

 

  • De recruiter stuurt een beveiligde link naar de kandidaat die hem/haar uitnodigt om verbinding te maken met een platform.
  • Zodra de kandidaat is ingelogd, ontvangt hij of zij een lijst met vragen van de recruiter. In de regel heeft de kandidaat één minuut om zich voor te bereiden, gevolgd door twee minuten om zijn of haar antwoord op te nemen. Soms zal de kandidaat meerdere pogingen hebben voordat hij/zij het antwoord dat hem/haar goed uitkomt, opslaat.
  • De duur varieert tussen twintig en dertig minuten.
  • De rekruteerder kan dan de video bekijken wanneer hij of zij dat wenst.

 

Zoals u kunt zien, is dit het perfecte moment om uw persoonlijkheid te laten zien. Het is nu aan jou om alles aan jouw kant te zetten. Geen paniek, Betuned vertelt je zijn beste geheimen.

 

1. Een concrete voorbereiding.

 

Wat de vorm ook is, een interview wordt voorbereid. Stel een dossier samen met uw C.V., uw motivatiebrief en alle nuttige en relevante informatie over het bedrijf. Gelukkig voor jou heeft het video-interview één voordeel, namelijk dat je een beetje kunt vals spelen. Om u gerust te stellen, niets weerhoudt u ervan om post-it notities rond uw computer te plakken. Het is een goede manier om kernwoorden en belangrijke boodschappen over te brengen die een meerwaarde geven aan uw interview.

 

2. Blijf natuurlijk.

 

Dit soort gesprekken kan verontrustend zijn, vooral voor kandidaten die zich niet prettig voelen bij het doel. Haal diep adem, je speelt niet met je leven. Probeer zo natuurlijk en spontaan mogelijk te blijven zonder te proberen de modelkandidaat te zijn. Als je overdrijft, zal de rekruteerder het voelen. En aangezien Federer geen kampioen is geworden door op zijn bank te zitten, is het zo dat hoe meer je oefent, hoe minder podiumangst je hebt en hoe comfortabeler je voor de camera staat.

 

3. Kies de juiste plaats en de juiste outfit.

 

Net als uw boodschap is de plaats die u kiest om deel te nemen aan uw interview net zo belangrijk. Je hebt al een voordeel. Je speelt thuis. Geef de voorkeur aan een witte of effen achtergrond en, indien mogelijk, weg van een venster om achtergrondverlichting te vermijden die u niet in het voordeel zal stellen. Wat de outfit betreft, moet deze geschikt zijn voor de betreffende functie. Om modefouten te voorkomen, blijf je sober en vergeet je flitsende kleuren en patronen die te veel aanwezig zijn.

Faire un cv vidéo

Essentiële checklist ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek:

👉 Wees zo natuurlijk mogelijk, door op voorhand te oefenen.

👉 Zoek een rustige, heldere plek met een neutrale achtergrond.

👉 Zoek een geschikte dresscode.

👉 Vind een rustig moment zonder gestoord te worden.

👉 Vergeet de selfie-modus van de telefoon en gebruik een computer.

👉 Zoek een goede internetverbinding om pixelvorming te voorkomen.

👉 Bereid post-it notities voor zodat je niets vergeet.