C'est quoi ton job ?

7 eenvoudige regels om een kwaliteitsvol CV te respecteren!

Wil je je carrière een nieuwe wending geven of ben je op zoek naar je eerste baan? De eerste stap naar je nieuwe baan is eenvoudig, het bestaat uit het updaten van je CV. Hoewel er verschillende modellen zijn, afhankelijk van het bedrijf of de functie waarvoor u solliciteert, zijn er toch universele regels die gerespecteerd moeten worden voor een kwaliteitsvol cv!

 

Hier zijn de 7 basisregels om verticale rangschikking van uw aanvraag te vermijden:

 

1. Personalisatie is de sleutel

 

Als we op zoek zijn naar een baan, solliciteren we meestal niet voor slechts één baan. Maar een CV met een te algemene titel zal de rekruteerder niet opvallen, noch de rekruteerder  geruststellen over de coherencie van je zoektocht. De rekruteerder moet in een paar seconden de positie begrijpen die voor u geschikt is. Om een eerste gesprek te kunnen voeren, moet de functie waarvoor u solliciteert volledig in overeenstemming zijn met uw cv, waarbij het doel van uw sollicitatie duidelijk moet worden aangegeven. De rekruteerder moet vanaf de eerste regels het gevoel hebben dat hij met de juiste kandidaat te maken heeft.

 

2. Blijf synthetisch

 

Houd één ding in gedachten bij het schrijven van je CV: een rekruteerder besteedt gemiddeld zes seconden aan een CV. Dit wetende, is er maar één credo om te onthouden, “hou het kort”. Voor een jonge afgestudeerde of junior mag de omvang van het cv niet groter zijn dan één pagina. Vermijd daarom je studentenjobs, tenzij deze relevant zijn voor de betreffende baan. Stel jezelf altijd de vraag: “Brengt deze ervaring iets interessants met zich mee voor de rekruteerder? ». En als er gaten in je CV zitten, leg ze dan uit in je CV of in je e-mail of sollicitatiebrief.

 

Vergeet nooit, de geest van de synthese is een vaardigheid die zeer wordt gewaardeerd door rekruteerders! Bovendien is het ook niet nuttig om jezelf te overdrijven. Blijf nederig, zonder jezelf vaardigheden toe te schrijven die je niet hebt. De dag dat je ontmaskerd wordt, zal je geloofwaardigheid een klap krijgen.

 

3. Hoe zit het met de foto in dit alles?

 

Moet je een foto op je cv zetten of niet? Er zijn geen regels voor het plaatsen van een foto op je cv. Voor bepaalde functies, waarvoor klantcontact nodig is, kan een foto een aanwinst zijn. Voor andere functies is het niet nodig.

 

Als u besluit een foto te plaatsen, kies dan voor een zo professioneel mogelijke foto. Vergeet selfies, vakantiefoto’s en filters. Het moet een bewijs van ernst zijn. Heb je er geen? Geen paniek, een familielid en een smartphone doen het. Plaats jezelf voor een witte achtergrond met een goede helderheid en dat is het.

 

4. Te veel originaliteit doodt originaliteit!

 

Tenzij u solliciteert naar een baan bij een reclamebureau, is het niet raadzaam om te origineel te zijn. Uw cv moet duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijk te lezen zijn. De reden is simpel, een rekruteerder maakt elke dag honderd cv’s mee, hij beoordeelt ze uiteindelijk in één oogopslag. Het is daarom belangrijk om categorieën te creëren, de lettertypes en de afstanden te variëren om optimaal leescomfort te bieden, zonder vervuiling van buitenaf. En als u problemen heeft met Word, kunt u altijd gebruik maken van canva.com of andere sjablonen die gemakkelijk beschikbaar zijn op het internet.  Er zijn veel gratis en kant-en-klare sjablonen beschikbaar.

 

5. Een professioneel e-mailadres

 

“mooiejongen44@gmail.com”, “kleinefee@yahoo.com”, lili@gmail.com”: dit is helemaal geen goed idee! Waarom niet? Omdat we geen enquête op het internet beantwoorden. De rekruteerder hoeft je bijnaam of je geluksnummer niet te weten. Het beste e-mail adres zal zo formeel mogelijk zijn: naam.vornaam@iets.com.

 

6. Drukfouten

 

Spelfouten, spaties of extra brieven kunnen je cv naar de vuilnisbak sturen. Dit is de fout die kostbaar kan zijn, maar het is ook de fout die het gemakkelijkst kan worden vermeden. Dus, als je geen spelling aas bent, laat je cv dan proeflezen.

 

7. Proeflees je cv

 

Is je cv klaar? Er is nog maar één ding te doen, lees het zorgvuldig. Het lijkt misschien logisch, maar veel mensen slaan die stap over. Lees het niet meteen nog een keer. Zoals ze zeggen, slaap er maar over. Laat je cv rusten en lees het de volgende dag opnieuw, met een helder hoofd. Het is de beste manier om een stap terug te doen, op zoek te gaan naar fouten en te kijken of het coherent is.

 

Nu ben je klaar voor een interview. Het is aan jou! En vergeet niet dat de video hervatten een andere optie is. Betuned is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden!