employer branding

Employer Branding #1″Kan ik u een drankje aanbieden? ”

En wat als employer branding en verleiding nauw met elkaar verbonden zijn? … Want wil je je vacatures niet sexy maken om de beste talenten aan te trekken?

 

Employer branding. Aaahhh, dat woord kom je overal tegen! Maar, wat betekent het? 

 

Employer branding is het beeld dat je geeft over jezelf als werkgever. En het is dat beeld dat u zal helpen de beste talenten aan te trekken en te behouden. Of niet!

 

Met andere woorden, het is uw troef om te verleiden!

 

Wat bedoel je, je weet niet hoe je moet verleiden? Het is simpel, je zal wel zien!

 

Na deze tips, zult u onweerstaanbaar zijn! 

 

Om te beginnen moet je je « target » identificeren en bestuderen.

 

Eerste basisregel: wacht niet tot je droomprins of -prinses naar je toe komt. Je moet het heft in eigen handen nemen! Welk profiel wil je aantrekken en voor jou winnen? Wie ontbreekt er in uw bedrijf? Welke profielen zijn voor u essentieel om te kunnen blijven groeien en presteren?

 

Heb je het antwoord? Nu komt het erop aan om zijn aandacht te trekken en hem te intrigeren. Ja, dat is mogelijk… Maar daarvoor moet je eerst alles over hem weten!  Zijn verlangens, ambities en behoeften. Zijn voorkeur en gewoontes. Zijn angsten en twijfels. Laat niets aan het toeval over! Je ideale kandidaat, hoe ziet hij/zij eruit?

 

Vervolgens moet je naar de plaatsen gaan waar hij vaak naartoe gaat. Wat bedoel je, je bent er nooit geweest, en je bent bang om je ongemakkelijk te voelen? Kom op, een beetje lef! Stop met jezelf te beperken tot praktijken van een andere tijd. Ze houden je tegen om vooruit te komen!

 

De tijd van « post and pray » is voorbij! We stappen vandaag over op video en digitaal!

 

Je zal zien, sociale netwerken zijn magisch … Je kan identificeren en raken wie je wil, zolang je maar weet hoe je het moet doen!

 

Laat je vervolgens opmerken!

 

Er zijn tal van bedrijven die op zoek zijn naar talent. Ze hebben allemaal al hun beste troeven uitgespeeld en prachtige liefdesverklaringen afgelegd als « ik heb me nog nooit zo met iemand gevoeld, ik wil alles met je delen! ».

 

Serieus, je dacht echt te verleiden door je concurrenten te kopiëren!? Doe geen moeite om vacatures uit te schrijven die allemaal op elkaar lijken of die corporate-video uit te brengen met een voice-over die jullie activiteiten presenteert. Dat is al allemaal gezien. Het is niet zó dat de talenten voor je zullen vallen en je arbeidscontract ondertekenen!

 

Vergeet niet: je wil de aandacht trekken van mensen die nergens om gevraagd hebben, je moet alles geven om ze te overtuigen om naar je te luisteren. Passieve kandidaten vertegenwoordigen meer dan 70% van de rekruteringsmarkt. Hoe ben je van plan om je job sexy te maken? Hoe intrigeer je hen en hoe wek je hun interesse op?

 

Stel jezelf voor zoals je bent!

 

Het geheim is authenticiteit en transparantie. Want hetgeen je laat zien is waar. Kandidaten, vooral de jongere generatie, laten zich niet langer inpakken met mooie woorden. Dus, hier gaan we! We zijn sterk, wij zijn wij en we accepteren onszelf!

 

Vergis je niet! Je moet wel moeite doen om er goed uit te zien. Je troeven uitspelen zonder te overdrijven is een hele kunst. Behoud je identiteit, je cultuur en je waarden. Kies een stijl waarin je je goed voelt en draag daarbij de passende juwelen.

 

Natuurlijk leg je je ziel niet bloot bij de eerste ontmoeting! Verleiden is ook een beetje mysterie bewaren. In plaats van over alles en nog wat te praten en je hele leven uit de doeken te doen, kies je wat je wil delen.

 

Kom je van ver? Dat geeft helemaal niet. We zijn hier om je te helpen! 

 

Bravo ! 

 

Het is je gelukt om de aandacht te trekken. Als hij/zij glimlacht, kan dit het begin zijn van een echt liefdesverhaal. Maar je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe je deze tips omzet in de praktijk?

 

Geen paniek, we leggen alles uit in de rest van dit artikel, dat volgende week op Betuned wordt gepubliceerd!

 

Tot dan, onthoud: je bent steeds de iemand van iemand!

 

Love and good vibes ! 

 

Wil je met ons praten over je employer branding en uitzoeken hoe we je kunnen helpen? Geef ons een seintje! 

#jobatfirstsight